25. 3. 2017

Čokoládový mrazený krém

Suroviny pre 4 osoby :750 g čokolády na varenie, 4 žĺtky, 30 g múčkového cukru, 1 balenie pomarančovej arómy, 400 ml smotany na šľahanie, 100 g hrozienok namočených do rumu, 100 g sekaných lieskových orieškov, 250 g jahôd, 50 g sekaných pistácií, 125 ml jahodovej šťavy
Čokoládu rozlámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky s múčkovým cukrom a pomarančovou arómou ušľaháme do peny v teplom vodnom kúpeli. Zašľaháme roztavenú čokoládu a necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme dotuha, potom vmiešame rumové hrozienka a 50 g sekaných orieškov. Čokoládový krém naplníme do 4 malých formičiek (obsah asi 200 ml). Prikryté 6 hodín mrazíme. Asi 30 minút pred podávaním postavíme formičky nakrátko do horúcej  vody. Jahody očistíme a umyjeme. Mrazený krém vyklopíme na tanier, posypeme zvyšnými sekanými orieškami a pistáciami.  Podávame s jahodovou šťavou a rozpolenými jahodami (vrátane zelených okvetných lístkov).

Žiadne komentáre: