25. 3. 2017

Citrónová zmrzlina s broskyňami

Suroviny pre 4 osoby :6 broskýň, šťava a prúžky kôry z 2 zelených citrónov (alebo limetiek), 50 cl svetlého piva, 10 cl javorového sirupu, 4 kopčeky citrónovej zmrzliny, niekoľko lístkov mäty na ozdobu
Broskyne prelejeme vriacou vodou a potom okamžite studenou. Nožom ich opatrne olúpeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Nakoniec ich nakrájame na tenké plátky. Z citrónovej šťavy, piva a javorového sirupu pripravíme marinádu. Plátky broskýň ňou zalejeme a na 1 hodinu všetko uložíme do chladničky. Občas premiešame. Plátky broskýň narovnáme do kruhu na 4 dezertné tanieriky. Zalejeme marinádou a do prostriedku kruhu vždy posadíme kopček citrónovej zmrzliny. Dezert ozdobíme prúžkami citrónovej alebo limetkovej kôry a drobnými lístkami mäty.

Žiadne komentáre: