23. 3. 2017

Chateaubriand v lístkovom ceste

600 g hovadzej svieckovice, 300 g listkoveho cesta, 150 g sampinonov, 1/2 CL soli, vajce, 2 krat na spicku noza zomleteho bieleho korenia, 2 PL masla, 100 g sunky, 1 PL smotany, zltok, 100 g bylinkoveho masla
Sampinony ocistime a pokrajame na platky. Svieckovicu umyjeme, osusime, naklepeme, potrieme solou a okorenime, na horucom tuku opecieme pri vysokej teplote 2 minuty a nechame vychladnut. Vo zvysnom masle podusime 2 minuty sampinony, osolime ich, okorenime a vyberieme z panvice. Ruru predhrejeme na 225 stupnov. Listkove cesto vyvalkame na 2 ovalne platky. Jeden dame na plech oplachnuty studenou vodou, na plat cesta rozlozime sunku, polovicu dusenych sampinonov. Okraj cesta potrieme vajickom rozmiesanym so smotanou. Druhym platkom cesta svieckovice zakryjeme a okraje stlacenim spojime. Navrchu vykrojime okruhly otvor, kadial bude pri peceni unikat para. Cesto potrieme vajickom. Pecieme 12 minut a potom vo vypnutej rure s otvorenymi dvierkami nechame este 10 minut. Zltok zmiesame s bylinkovym maslom, nad parou za staleho miesania zohrejeme a podavame k masu v omacniku.

Žiadne komentáre: