23. 3. 2017

Špirálové pečivo

120 g masla, 60 g krystaloveho cukru, 180 g hladkej muky, vanilkova esencia, 1 PL vody, 1 PL kavovej esencie, mlieko na potretie
V miske vymiesame 60 g masla, 30 g cukru, 90 g hladkej muky, par kvapiek vanilkovej esencie a 1 PL vody. Spracujeme, zabalime a chladime 2 hodiny, aby bolo cesto tuhe. Zvysok ingrediencii vymiesame, spracujeme na cesto, zabalime a nechame vychladit. Podla potreby pridame do cesta vodu. Na pomucenej doske vyvalkame obe cesta na obdlznik 18x25 cm. Kavove cesto potrieme trochou mlieka a vanilkove dame nan. Zvinieme ako roladu. Roladu zabalime do folie a nechame stuhnut v chladnicke. Potom ju nakrajame a poukladame na vymasteny plech. Pecieme 20 minut v rozohriatej rure pri 180 stupnoch.

Žiadne komentáre: