23. 3. 2017

Krémová rybacia polievka od rybara

1 kg rybacieho masa, mrkva, petrzlen, cibula, 2 zltky, sucha zemla, 100 ml bieleho vina, 200 ml mlieka, 2 kocky rybacieho bujonu, stava z citrona, 200 ml smotany na varenie, sol, bobkovy list, mlete biele korenie, 2 lyzice hladkej muky, 2 lyzice masla, olej na vyprazanie
Rybu umyjeme, osolime, nakrajame a dame do vacsieho hrnca. Zalejeme 1 l vody, pridame bujon a privedieme do varu. Zeleninu ocistime, pokrajame na kocky, cibulu nadrobno a dame varit k rybe. Pridame sol, vino a bobkovy list. Varime este 30 minut a scedime. Maso vyberieme, s trochou vyvaru rozmixujeme a vratime spat do polievky. Z masla a muky urobime zaprazku, zalejeme mliekom, ochutime citronovou stavou, bielym korenim a vlejeme do polievky. Chvilu povarime. Smotanu vymiesame so zltkami a pridame do horucej polievky, ale uz nevarime. Na oleji oprazime zemlove kocky a podavame.

Žiadne komentáre: