1 vacsiu cibulu, olej, 1 hlavku kapusty, 2 mrkvy, 1 maly kalerab, 1 petrzlen, 2 zelene papriky, sol, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, voda, 300 g vareneho masa, 1 vajce, sol, mlete cierne korenie, trochu struhanky, slahackova smotana
Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame na rezance pokrajanu kapustu, na male kocky pokrajanu mrkvu, kalerab a petrzlen, na tenke rezance narezanu papriku. Pridame sol a dusime do polomakka. Potom pridame rajciakovy pretlak a dodusime do makka. Zalejeme vodou a povarime. Medzitym zomelieme maso, pridame vajce, sol, mlete cierne korenie a tolko struhanky, aby sa dali formovat gulky. Rukami, namocenymi vo vode formujeme gulky vo velkosti asi 1-1,5 cm, uvarime ich osobitne vo vode a vsetko spolu vylejeme do hotoveho borscu. Slahackovu smotanu pridame do polievky tesne pred podavanim.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára