13. 8. 2016

Zemiakovo-bryndzové pirohy

rezancové cesto : 500 g hladkej múky,2 vajíčka,hrnček vody,trochu oleja,soľ
plnka: 4-5 stredne veľkých zemiakov,100 g bryndze aj viac,kôpor
na omáčku: 100 g masla alebo oleja,cibuľa veľká,kyslá smotana 10% - 1 alebo 2 kelímky,2 biele jogurty ( nízkotučné)
Vypracujeme cesto ako na rezance.Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme štvorce alebo krúžky,ktoré plníme plnkou pripravenou z uvarených, vychladnutých, pretlačených zemiakov, zmiešaných s bryndzou a kôprom. Podľa chuti osolíme.Uvaríme v osolenej vode,scedíme.
Omáčka: Na masle popražíme cibuľu do ružova,necháme trochu vychladnúť.Pridáme kyslú smotanu a jogurt. Omáčku zmiešame s uvarenými pirohami.

Žiadne komentáre: