13. 8. 2016

Stupavské roštenky

900 g roštenky, 150 g vareného údeného bôčika, 100 g slaniny, 150 g cibule, 300 g kyslej kapusty, 80 g bravčovej masti, 250 g kyslej smotany (12%), soľ, korenie, rasca, 50 g hladkej múky
Roštenky naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, slaninu a bôčik na kocky a opražíme na masti. Pridáme kapustu a podusíme. Touto zmesou naplníme roštenky,zvinieme ich a preložíme na vymastený pekáč. Mäso podlejeme a podusíme. Mäkké závitky vyberieme, Výpek zaprášíme múkou,  zalejeme smotanou a omáčku povaríme. Stupavské roštenky podávame podliate omáčkou s ryžou.

Žiadne komentáre: