13. 8. 2016

Pravé Liptovské bryndzové halušky

6 veľkých zemiakov, 1/2 kg polohrubej múky, soľ, 1/2 kg bryndze (najlepia pravá ovčia), olej, slaninka, pažítka, kyslé mlieko-cmar alebo kefír
3 zemiaky poškrabať, pridať múku,soli,trošku vody,aby cesto malo správnu hustotu. Cesto na halušky hádzať do vriacej osolenej vody.Počas hádzania občas premiešať. Po uvarení t.j. keď sú halušky na povrchu scediť - nepremývať a dať do hrnca s bryndzou. Pred miešaním halušiek s bryndzou nalejeme do hrnca trošku oleja, aby sa nám halušky nezlepili. Pred konečným domiešaním pridáme na drobno pokrájané zemiaky, ktoré sme medzi tým zvlášť uvarili. Halušky podávame omastené,so slaninkou a pažítkou. Zapíjame kyslým mliekom.

Žiadne komentáre: