4. 8. 2016

Hubová mačanka s bravčovým mäsom

500 g bravčové plece, 100 g šampiňóny sterilizované, 100 g olej, 100 g cibuľa, 200 g múka hladká, 1 g paprika mletá, 1 g polievkové korenie., 1,5 g cesnak, 1 g čierna mleté korenie, 1 g bobkový list, 3 g soľ , 20 g maslo čerstvé, 100 g mlieko (smotana), 2,3 l voda
Na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, rozotretým cesnakom a bobkovým listom. Dusíme do mäkka podliate vodou.Na konci varu pridáme steril. šampióny, urobíme zátrepku z mlieka (smotany) a múky a zahustíme. Zjemníme maslom, dochutíme a podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: