3. 8. 2016

Guláš s kyslou smotanou

600 g hovädzieho mäsa, 4 lyžice bravčovej masti, 500 g cibule, 1 KL soli, 1/2 KL korenia, 2 KL ml. červenej papriky, štipka cesnaku v prášku, 0,5 KL mletej rasce, 1/8 l vývaru, 2 PL červeného vínneho octu, 1 PL hladkej múky, 3/8 l kyslej smotany
Masť rozpálime v kastróli s hrubým dnom. Mäso nakrájané na väčšie kúsky za stáleho miešania prudko opražíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nahrubo, pridáme k mäsu a dáme 5 minút osmažiť do medova. Pridáme čierne korenie, vývar, ocot a znížime teplotu. Kastról prikryjeme pokrievkou, mäso dusíme do mäkka, občas premiešame. Múku rozhabarkujeme s troškou smotany a zamiešame do hotovej omáčky. Guláš dochutíme, pred servírovaním polejeme hustou smotanou. Príloha: Miešaný šalát s marinádou z byliniek a zemiakové knedle alebo zelená fazuľa a zemiaky.

Žiadne komentáre: