3. 9. 2010

Zeleninový rezeň

sáčok mrazenej zeleniny (južná zmes alebo babičkina zmes), 3 vajcia, 1,5 dl mlieka, 6 pol. lyžíc polohrubej múky, 2 pol. lyžice ovsených vločiek, 2 pol. lyžice oleja, soľ podľa chuti

Mrazenú zeleninu povaríme, uvarenú scedíme, dáme do strednej misky a ochladenú popučíme (pučidlom na zemiaky). Ešte pred varením zeleniny dáme do mlieka zmäknúť ovsené vločky. Keď je zelenina vychladená, postupne pridávame suroviny: múku, vajcia, ovsené vločky s mliekom, olej a dochutíme soľou. Ak sa zdá zmes riedka, môžeme pridať múku. Keď máme zmes pripravenú, na panvici s rozohriatym olejom vytvárame placičky zo zmesi a opekáme z obidvoch strán na miernom ohni do zlatista. Opekanie trvá asi 3 minúty. Podávame so zemiakmi a prílohou. 

Žiadne komentáre: