16. 9. 2010

Viedenský zákusok

cesto : 250 g práškového cukru, 4 vajcia, vanilkový cukor, 1,25 dl oleja, 1,25 dl mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva
plnka : 1 l pomarančového džúsu, 2 krémové prášky Zlatý klas, 6 polievkových lyžíc cukru,
na ozdobu : 2,5 dl džúsu, 5 dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda, rum

Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.

Žiadne komentáre: