3. 9. 2010

Labužnícke plnené rezne

4 kuracie rezne, soľ, čierne korenie mleté
marináda : 1 dcl olivového oleja, 1 vegety, lyžička mletej červenej papriky, strúčik cesnaku
plnka : údená klobása, kyslá uhorka, tvrdý syr, kapia
na obaľovanie : 2 vajcia, 20 dkg strúhaného syra, hladká múka, strúhanka, soľ

Rezne mierne narežeme tak, aby sa dali naplniť. Potom ich naklepeme, osolíme a okoreníme. V oleji rozmiešame vegetu, papriku a cesnak, Rezne rozložíme, na každú polovicu dáme švtrťku klobásy, štvrťku uhorky, kúsok syra a pásik kapie. Preložíme druhou polovicou rezňa a spojíme špáradlom. Potom ponatierame marinádou a zvyšnú polejeme po rezňoch a dáme na 2 hodiny do chladničky. Medzitým vajcia vyšľaháme so syrom a osolíme. Rezne obalíme v múke zmiešanej s vegetou, potom vo vajcovo -syrovej zmesi a v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji dozlatista. Výbornou prílohou sú kôprové zemiaky. Zemiaky pokrájame na osminky, dáme na plech, osolíme pokvapkáme olivovým olejom a posypeme kôprom. Upečieme do chrumkava. Podávame s kompótom alebo šalátom.

Žiadne komentáre: