2. 9. 2010

Bravčové rebierka

4 bravčové rebierka, 1 polievkovú lyžicu svetlého tekutého medu, 2 strúčiky cesnaku, 1 polievkovú lyžicu worcesterskej omáčky, 2 čajové lyžičky ostrej horčice, 6 polievkových lyžíc oleja, 1 polievkovú lyžicu kečupu, soľ, mleté čierne korenie

Premiešame med, horčicu, kečup, worčesterskú omáčku, olej, osolíme, okoreníme, vmiešame pretlačený cesnak. Mäso za každým rebrom narežeme a dáme do marinády.V marináde necháme 4 hodiny, každu hodinu obrátime na druhu stranu.Mäso vyberieme z marinády a z každej strany grilujeme do mäkka. Počas grilovania polievame zvyšnou marinádoua nechame skaramelizovať. Namiesto grilu môžeme rebierka pripraviť aj v rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: