7. 9. 2010

Diviak na tatranský spôsob

1 kg vykosteného stehna z diviaka, 5 dkg údenej slaniny, tuk, zeler, koreňová zelenina /mrkva, petržlen/ stredne veľká cibuľa, lyžica hladkej múky, 2 dl mlieka, 2 dl kyslej smotany, 20 dkg hribikov, trochu masla, ocot, celé nové korenie, citrónová kôra a šťava,soľ, brusnicový kompot

Umyté a osušené stehno prešpikujeme slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní opražíme  pokrájanú cibuľu, očistenú a umytú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru, ocot a opečené stehno, mierne podlejeme vývarom alebo vodou a pod prikrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Hotové stehno pokrájame na porcie, sťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme mliekom a vodou a 20 minút dobre povaríme. Pred dokončením dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Do hotovej šťavy pridáme hribiky pokrájané na kolieska a udusené na masle. Každú porciu môžeme ozdobiť kolieskom citróna a brusnicovým kompótom. Ako prílohou podávame varené zemiaky alebo žemľové knedle.

Žiadne komentáre: