29. 9. 2010

Mozočková omeleta

2 teľacie mozočky, 4 lyžice smotany, 6 lyžíc mlieka, 6 vajec, 250 g masla, štvrť cibule, 7 lyžíc múky, pol lyžice masti, zelená petržlenová vňať, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ

Maslo vymiešame do peny, pridáme múku, trocha soli a lyžicu smotany. Postupne pridávame 6 žĺtkov, mlieko a nakoniec sneh vyšľahaný zo 6 bielkov. Upečieme v 2 tortových formách. Medzitým 2 teľacie mozočky očistíme, nakrájame a udusíme s malým množstvom cibule a zelenej petržlenovej vňate. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Nakoniec pridáme 3 lyžice smotany a zmiešame. Zmesou naplníme omeletu. Podávame horúce.

Žiadne komentáre: