16. 9. 2010

Tatry-recept

150 Iva/Cera, 2,5 dl vody, 150 hladkej muky, 6-7 vajec, 0,5 l mlieka, 2 zlate klasy, 250 masla, 150 g praškového cukru, 4 pol.lyzice krystalového cukru, 2 baličky praškovej šlahačky

Cesto : 150 g Ivy /Cera/ 2.5 dl vody 150 g hladkej múky šp. 6 - 7 vajec Tuk s vodou privedieme do varu,  odstavíme,  pridíme múku a dobre zamiešame. Po vychladnutí postupne po 1 vajci zašľahávame do cesta, Cesto rozdelíme na dva  plechy dobre ale naozaj dobre vamastené Ivou, upečieme. Plnka: 1/2 l mlieka 2 Zlaté klasy 1 van.cukor - uvaríme kašu, 250 g masla, Hera, palmarín 150 g pr.cukru - vymiešame a pridáme  vychladnutú kašu. Šľahačka: 4 PL kryšt.cukru upalíme na karamel, zalejeme 300 ml mlieka a necháme karamel rozpustiť a vychladnúť. Potom pridáme 2 bal.práškovej šľahačky a vyšľaháme. Na upečený plát natrieme plnku šľahačku a prikryjeme deuhým plátom. Posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: