3. 9. 2010

Bravčové rezne s ananásom

4 bravčové rezne, lyžička ostrej horčice, ¼ lyžičky korenia, 200 g ananásu z konzervy, 4 plátky syra eidam (100 g), vajce, lyžička soli, hladká múka, strúhanka, 4 lyžice oleja
na ozdobenie : 4 citrónové plátky, petržlen
príloha : hlávkový šalát s jogurtovým nálevom, karí ryža, alebo zemiaková kaša

Rezne krájajte z bravčového stehna asi 1 1/2 cm hrubé, každý o hmotnosti 150 g.Plátky mäsa ľahko rozklepeme,posolíme,okoreníme a potrieme horčicou.(Menšie plátky mäsa prerežeme,urobíme vrecko,naplníme ananásom a plátkom syra.).Väčšie plátky mäsa zložíme a okraje spojíme špajdľami.Vajce rozhabarkujeme so soľou a 3 lyžicami vody. Rezneobalíme v múke,vajci a strúhanke.Strúhanku pevne popritláčame.Olej dáme rozohriať na vyššiu teplotu,rezeň smažíme 1 minútu na každej strane.Pri nižšej teplote smažíme do zlatista a chrumkava. Rezne upravíme,ozdobíme citrónovým platkom.

Žiadne komentáre: