15. 9. 2010

Orechovo-kávový rez

cesto : 5 vajec,5 lyzic krystaloveho cukru,5 lyzic polohrubej muky,balicek kypriaceho prasku,lyzica kakaa,lyzica mletych orechov
krem : 250 g mletych orechov,150 g praskoveho cukru,500 ml silnej ciernej kavy,250 g masla,rum, piskoty,cokoladova poleva

Cesto : Zltky s cukrom vymiesame dopenista,pridame preosiatu muku s kypriacim praskom, kakao, pomlete orechy a tuhy sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktore vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme asi 15 min.
Krem : Orechy zmiesame s praskovym cukrom a zalejeme takym mnozstvom kavy / asi 200 ml/ aby vznikla husta zmes. Zmäknute maslo vymiesame dohladka, spojime s orechovou hmotou a vypracujeme krem. Cesto pokvapkame rumom a potrieme polovicou kremu. Piskoty namacame v kave a poukladame na kremovu vrstvu. Na piskoty natrieme zvysok kremu a nechame mierne stuhnut. Nakoniec potrieme cokoladovou polevou.

Žiadne komentáre: