16. 9. 2010

Fazuľový nákyp

300 g prerastenej slaniny, 200 g údeného vareného mäsa, 300 g bielej sterilizovanej fazule, malú konzervu sterilizovanej kukurice, 300 g červenej sterilizovanej fazule, 120 g detskej krupice, 50 g masla, 0,5 l mlieka, 4 vajcia, 4 cibule, 5 strúčikov cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie

Z mlieka, štipky soli, kúska masla a krupice uvaríme hustejšiu kašu, ktorú necháme vychladnúť. Cibuľu, slaninu a údené mäso pokrájame a spolu osmažíme na malom množstve tuku. Do vychladnutej kaše primiešame vajcia. Zmiešame s vychladnutým údeným s cibuľou, scedenou fazuľou, scedenou kukuricou, najemno posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením. Masu vylejeme do jemne vymasteného pekáča. Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia asi 40 minút. Podávame s čerstvým chlebom a čalamádou. 

Žiadne komentáre: