30. 9. 2010

Bravčové na kari

600 g mäso bravčové na rezne, karfiol, soľ, olej, kari korenie, 4 dl vývar, korenie biele, rasca mletá, 0,5 kávovej lyžičky koriander mletý, na špičku noža zázvor, 150 g jogurt plnotučný, 150 g hrášok mrazený, solamyl

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a približne 10 minút varíme v osolenej vode. Mäso opláchneme, dobre osušíme a nakrájame na kocky. V kastróle zohrejeme olej a mäso v ňom postupne opečieme. Poprášime kari korením a podlejeme polievkou. Pridáme korenie , privedieme do varu a asi 30 minút dusíme. Jogurt zmiešame so solamylom a za stáleho miešania prilejeme k mäsu. Pridáme hrášok s karfiolom a 5 minút prehrievame. Osolíme, okoreníme a podávame na mise. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: