13. 9. 2010

Tvarohová torta nepečená

240 g detské piškóty guľaté, čerstvé ovocie (kompót) podľa chuti - najlepšie 4 druhy,
plnka : 125 g (1/8) maslo, 6 PL práškový cukor, vanilínový cukor, šťava z citróna, 250 g tvaroh klasický
kašička :  balík zlatý klas, štipka soli, 2 PL cukor kryštáľ, 4 dl mlieko
želatína : balík (20 g) želatína mletá číra (Dr.Oetker), 1,5 dl šťava z kompótu alebo džús,
šľahačka : 250 ml šľahačková smotana

Maslo, práškový cukor, van. cukor a šťavu z citróna (vytlačiť ho na cukor) vyšľahať do peny, pridať tvaroh a ešte pošľahať. Počas šľahania uvariť hustú kašičku a za občasného miešania ochladiť. Zašľahať do zmesi. V šťave rozpustiť želatínu a vo vodnom kúpeli zohriať na cca 60 °C, za občasného miešania ochladiť. Zamiešať do pripravenaj zmesi. Šľahačkovú smotanu vyšľahať dotuha a zľahka primiešať k ostatnej zmesi. Na dno tortovej nádoby o priemere 28 cm (alebo inej nádoby primeranej veľkosti) poukladať piškóty natesno vedľa seba na celú plochu. Piškóty pokropiť šťavou z kompótu alebo džúsom. Na piškóty naukladať kompót alebo ovocie (dva druhy striedať) a zaliať 1/2 pripravenej zmesi. Poukladať druhú vrstvu piškót natesno a vrstvu ovocia (ďalšie dva druhy) a zaliať zvyšnou zmesou. Pracovať rýchlo - želatína tuhne. Nechať asi 2 hodiny stuhnúť v chlade.

Žiadne komentáre: