17. 9. 2010

Bravčová pečeň na čínsky spôsob

400 g bravčovej pečene, lyžica solamylu, 2 lyžice rastlinného oleja, 100 g špenátu (môže byť aj brokolica alebo iná zelenina), 2 strúčiky cesnaku, 50 g húb, soľ
nálev : 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice červeného dezertného vína, 2 lyžice mäsového vývaru, lyžička Glutasolu, cukor

Očistenú a umytú pečeň pokrájame na malé plátky alebo hrubšie rezance, premiešame s rozmočeným solamylom a opražíme v rozohriatom oleji. Potom pridáme očistený umytý špenát, alebo inú zeleninu (brokolicu) posekaný na drobno a rozotretý cesnak, opražíme, pridáme očistené pokrájané huby, veľmi málo podlejeme, osolíme a udusíme. Nakoniec zalejeme nálevom, ktorý pripravíme zo sójovej omáčky, vína mäsového vývaru, Glutasolu, a trochu cukru a dusíme, kým sa šťava z väčšej časti nevyparí.

Žiadne komentáre: