14. 9. 2010

Kokosová torta

6 vajec, 8 lyžíc vody, 100 g kryštálového cukru, 80 g kokosovej múčky, 120 g polohrubej múky,1/2 balíčku prášku do pečiva, kôra z polovice citróna.

plnka : 4 dcl mlieka, 4 lyžice polohrubej múky, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g kokosovej múčky, 2 lyžice rumu

Bielky, kryštálový cukor a vodu vyšľaháme do tuha. Počas šľahania pridáme žltky a prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku, múku zmiešanú s práškom do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Vlejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú tortu rozkrojíme, natrieme plnkou, povrch torty natrieme zvyškom plnky a posypeme kokosovou múčkou.   
Plnka : vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme do vychladnutej kaše, polejeme rumom a vymiešame.

Žiadne komentáre: