13. 9. 2010

Banofee

225 g sušienok, 50 g masla, 175 g kryštálového cukru, 500 ml mlieka, Zlatý klas, 1/2 Palmarínu, banány, šlahačka, nastrúhaná čokoláda

Sušienky rozdrvíme, zmiešame so zmäknutým maslom a utlačíme na dno tortovej formy vymastenej maslom. Kryštáľový cukor dáme skaramelizovat, ked je uz skaramelizovany, prilejeme trosku vody, aby sa karamel rozpustil.V mlieku rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do rozpusteneho karamelu, varíme a miešame do zhustnutia. Odložíme zo šporáka a vmiešame Palmarín, len zľahka vareškou, nemixujeme. Krém natrieme na sušienkový základ a necháme vychladnúť. Vychladnutý vložíme do chladničky, najlepšie na noc. Pred podavaním poukladáme navrch banány pokrájané na kolieska, ozdobíme šľahačkou a možme posypať nastrúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: