2. 9. 2010

Teľací rezeň zapečený s jablkami

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 dl bieleho vína, 60 g oleja, soľ, 300 g jabĺk, 40 g masla,citrónová šťava, 60 g citrónového masla

Umyté teľacie rezne mierne naklepeme, okrajové blany narežeme, pokvapkáme vínom a olejom, osolíme a necháme chvíľu v chlade postáť. Jablká olúpeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. zvyšok vína dáme na panvicu, pridáme 40 g masla, citrónovú šťavu a necháme zohriať. Do zmesi vložíme nakrájané jablká a necháme chvíľu dusiť. Rezne opekáme po oboch stranách na rozpálenom grile celkom 9 minút a pri grilovaní ich potierame maslom a olejom. Na hotové rezne poukladáme jablká, znovu prudko zapečieme a nakoniec zdobíme citrónovým maslom a podlievame zvyšnou šťavou z jabĺk.

Žiadne komentáre: