14. 9. 2010

Šľahačková čokoládová torta

cesto : 225 g horkej čokolády, 6 vajec / žĺtky, bielky/, 75 g  práškového cukru, 50 g  hladkej múky
čokoládová plnka : 3 šľahačky = 750 ml,60 g kakaa, 100 g práškový cukr

Rúru rozohrejeme na 180°C. Tortovú formu /priemer 25 cm/vymastíme tukom.Polovicu čokolády nastrúhame a odložíme. Vo väčšej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.V inej nádobe vyšľaháme šľahačom žĺtky a cukor.Pridáme múku a stále miešame. Opatrne primiešame postrúhanú čokoládu. Do tejto zmesi primiešame postupne sneh z bielkov.Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy. Po upečení necháme chladnúť cca 5 min na mriežke a potom roztvoríme formu a vyberieme korpus. Pripravíme čokoládovú plnku. Naplníme trochou zdobiace vrecko s hviezdicovou rúrkou a odložíme.Druhú polovicu čokolády rozlámeme na kúsky do malej nádoby s 2 pol.lyžicami vody. Občas premiešame. Keď je zmes hladká odstavíme ju z ohňa. Zúbkovaným nožom korpus vodorovne rozkrojíme na dva pláty.Vrchný plát natrieme čokoládou a necháme 10 min. stuhnúť.Spodnú časť  korpusu položíme na tanier a natrieme čokoládovou plnkou.Vrchný plát narežeme na 16 častí. Starostlivo ich poukladáme na na plnkou natretú spodnú časť korpusu.Boky potrieme čokoládovou plnkou, ak máme môžeme posypať boky pomletými orechami. Zdobiacim vrecúškom ozdobíme každý rez v tvare ruže, alebo podľa fantázie.

Žiadne komentáre: