3. 9. 2010

Morčacie plnené rezne

2 morčacie rezne, 2 listy z bielej hlalkovej kapusty, 2 plátky taveného syra, 2 plátky šunky, soľ, mleté čierné korenie, trošku sody bicarbóny, olej, hruška, 10 dkg pomletých a nastrúhaných mandlí, 2 PL medu, 1/2 dcl citronovej šťavy, 1 dcl červeného vína, 1 ČL maizeny /prášok/,  trošku vody, 2 celé v šupke uvarené zemiaky

Z listov hl.kapusty vyrežeme koniec hrubej žily a vložíme ich do vriacej vody do ktorej sme dali trochu soli a trošku sódy bicarbóny/na zachovanie farby/.Krátko podusíme a po zmäknutí vyberieme. Morčacie rezne si naklepeme z obidvoch strán,posolíme a pokoreníme. Na každý položíme postupne podusený list hl.kapusty,plátok syra,plátok šunky a napevno zrolujeme.Takto zrolované ich opekáme z každej strany na troche oleja.Počas opekania ich prikryjeme kúskom alobalu,aby sa zároveň trošku dusili kvôli zmäknutiu. Alobalom nezakrývame celú panvicu,iba rolky.V šupke uvarené a vychladené zemiaky ošúpeme,prekrojíme na štvrťky a opečieme v inej panvici na troche oleja z každej strany.Pri opekaní ich podľa chuti posolíme a okoreníme.Na ďalšej menšej rozohriatej panvici si rozpustíme med,prilejeme citr.šťavu,červ.víno a necháme chvíľu povariť.Keď nám zmes bude trochu kypieť pridáme mandle.Necháme to tepelne upravovať až kým sa nám zmes nezačne jemne lepiť na varešku.Pridáme do nej neošúpané hrušky,zbavené jadierok a rozkrojené na štvrťky /keby sme ich ošúpali,tak by sa neskôr rozpadli/. Prevraciame ich v tejto zmesi až kým nezmäknú a nebudú celé oblepené zmesou.Keď sa nám to podarilo, môžeme ich preniesť na tanier a postupne pridať upečené zemiaky a prekrojené upečené morčacie rolky.Aby sme nemuseli vyhodiť zostatok mandľovej zmesy,môžeme z nej urobiť jemnú omáčku.Zvyšnú zmes necháme v panvici a pridáme rozrobenú maizenu s vodou - pozorne pomiešame a chvíľu povaríme.S takouto omáčkou môžeme naše jedlo zjemniť.Servírujeme to podľa vlastnej fantázie.

Žiadne komentáre: