24. 9. 2010

Teľacie rezne s plesňovým syrom

2 teľacie rezne, jedno jablko, 100 g plesňového syra, 50 g zeleru, 1,25 dl bieleho vína, 1,25 dl vývaru, 1,23 dl sladkej smotany, vajce, 2 lyžičky škrobovej múčky, petržlenovú vňať

Ošúpaný zeler nakrájame na malé kocky. Z umytého jablka odstránime jadrovník, rozštvrtíme a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Syr pokrájame na pol centimetrové plátky. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po obidvoch stranách. Plameň zmiernime a mäso ešte asi 2 minúty dopekáme. Potom mäso preložíme do ohňovzdornej misy, poukladáme naň jablká a syr a zapečieme. Na panvici speníme maslo, pridáme zeler a podlejeme bielym vínom a vývarom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany, vajca a škrobovej múčky. Asi po 10. minútach omáčku prilejeme do zelerového vývaru a krátko povaríme. Zapečené rezne polejeme omáčkou, ozdobíme vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: