3. 9. 2010

Obrátené rezne z hovädzieho mäsa

1 kg hovedzieho masa, struhanku, 5 vajec, muku, 1/2 kg cibule, 40 dkg bravcovej udenej slaniny, sol pepr, olej na vyprazanie

Tieto rezne sa volaju obratene preto lebo ich najskor, potom co sme ich naklepali nasolili a okorenili obalime ich v struhanke. Snazime sa struhanku do mäsa doslova nabit. Potom takto obalene mäso ponarame do mierne vyslahanych vajec a takto pripravene mäso pomaly kladieme na rozpaleny olej a maso po obidvoch stranach opecieme. Postupne ho potom co sme ho opiekli ukladame na pekac. Vstrvu opecenych reznov pokladieme nakrajanou cibulou, a na cibulu jemno nakrajanou udenou slaninkou. To vsetko zasa opakujeme. To vsetko podlejeme asi jednym 1/5 litrom vody prikrijeme pekac a jemne, pomali asi 75 minut dusime. Podavame z ryzou do ktorej sme pred dovarenim pridali hrozienka.

Žiadne komentáre: