Cesto: 8 vajec, 400 g cukor práškový, 250 g múka hladká, 2 lyžice kakao, 8 lyžíc horúcej vody, 1 bal. prášok do pečiva
Plnka: 1/2 l mlieko, 5 lyžíc hrubej múky (kopcovité), 1 maslo, 1 žĺtok, 200 g cukor práškový, 2 bal. vanilkový cukor, kokosová múčka
Postup: Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame do penista, pridáme kakao, múku, prášok do pečiva, sneh. Rozdelíme na dve časti. Upečieme jednu žltú a jednu kakaovú piškótu. Povykrajujeme kolieska.
Plnka: mlieko, vanilkový cukor zvaríme, 5 lyžíc múky, žĺtok zmiešame s trochou mlieka (odoberieme z toho 1/2 l) uvaríme hustú kašu. Miešame do vychladnutia.
Cukor práškový s maslo vymiešame a postupne pridávame hmotu. Kolieska plníme, potrieme a obalíme v kokosovej múčke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára