1. 10. 2009

Krémeška s čokoládovým krémom

Suroviny: Cesto: 200 g múkahladka,100  g cukor práškový,1 lyžica rumu,1 lyžička sóda bikarbóna,1 veľká lyžica medu,50 g maslo,1 vajce

Všetko sa zmieša, ak by bolo husté pridáme trošku vody (2 lyžice) a natrieme lyžicou na plech tenkú vrstvu (plech vymastiť a posypať múkou)

Plnka: 6 dl vody,6 lyžíc cukor kryštálový - dať variť do vysokého hrnca,3 Zlaté klasy - rozmiešať v 2 dl vody a pridať do cukrovej vody,počas vretia,8 bielkov vyšľahať na tuhý sneh, zamiešať 4 malé lyžičky cukor kryštálový

Do uvarenej kašičky pridáme tuhý sneh a 100 g cukor práškový, postupne pridávame ešte počas varenia. Po odstavení ešte zamiešame do toho 1 bal. vanilkový cukor. Keď je to všetko hotové dáme to na upečený koláč ešte horúce, pekne rovnomerne rozotrieme a dáme chladiť.

Krém: 1 maslo,150 g cukor práškový - vymiešame,3 dl mlieko uvariť so 4 lyžicami hladkej múky, po vychladnutí zmiešať a pridať do toho 2 kopcovité lyžičky kakaa.Na vrch dáme čokoládovú polevu.

 

 

Žiadne komentáre: