21. 3. 2017

Vínová šarlota

7 vajec, 160 g medu, 120 g muky, 350 g ribezloveho lekvaru, 250 ml bieleho vina, 3 lyzice sirupu zitrone, citronova kora, 6 platkov zelatiny, 200 ml sladkej smotany
4zltky a 60 g medu vymiesame do penista. Pridame muku a tuhy sneh zo 4 bielkov. Na plech dame papier na pecenie a masu nan rovnomerne rozotrieme. Pecieme v predhriatej rure na 200 stupnov 12 minut. Na horuce cesto natrieme lekvar, dlhsou stranou zakrutime a roladu nechame vychladnut. Medzitym vymiesame 3 zltky so 100 g medu, vinom, sirupom a citronovou korou. Platky zelatiny pripravime podla navodu a rozpustenu zelatinu primiesame k zltkom. Nechame 30 minut schladit. Z 3 bielkov uslahame tuhy sneh a spolu s uslahanou slahackou zamiesame do kremu. Roladu nakrajame na 1 cm rezy a vylozime nimi okruhlu misu. Naplnime kremom a odlozime na 4 hodiny do chladnicky. Stuhnutu sarlotu opatrne vyklopime a ozdobime.

Žiadne komentáre: