13. 3. 2017

Varíme s medom

Ryba a maso: Pstruha potrite z oboch stran kvetovym medom, potom ho posypte mandlovymi lupienkami a opecte na horucom masle. Hydina ziska chrumkavu korku, ked ju pocas opekania potriete medom. Co by ste povedali na stejk nalozeny v medovohorcicovej marinade?
Zelenina: Aj cerstva zelenina ziska exoticku chut pridanim par kvapiek agatovehomedu. Najma mlada mrkvicka, cervena kapusta a mlady hrasok chutia vynikajuco, ak su dochutene 1 CL medu.
Syry: Kusky syra pokvapkajte horucim medom, uvidite, ze neolutujete. Nie kazdy syr vsak znesie pritomnost medu. Agatovy med vyborne harmonizuje s jemne plesnovymi syrmi, ako je rokfort alebo gorgonzola.
Dezerty a napojeDezerty z mlieka, smotany, jogurtu a tvarohu mozete osladit medom. Rovnako to plati aj pre ovocny caj a musli. Aj kakao ziska pridanim medu uplne novu chut. A lyzica agatoveho medu a kakao chutia ako prava cokolada. Med pridajte az tesne pred pitim, aby sa zachovalo zopar zdravych latok.

Žiadne komentáre: