24. 3. 2017

Tvarohový pohár

9 platkov zelatiny, 500 g tvarohu, 1 l mlieka, stipka soli, 4 lyzice stavy z ciernych ribezli, 5 lyzic citronovej stavy, 50 g praskoveho cukru, 80 g horkej cokolady postruhanej nadrobno, lyzica lieskovych orieskov
Na ozdobenie: ceresne, slahackova smotana, cokoladove hoblinky
Zelatinu dame nabobtnat do studenej vody. Z tvarohu, mlieka a soli vyslahame lahky krem. Zo zelatiny vytlacime prebytocnu vodu a rozpustime ju v 4 lyziciach vriacej vody. Pridame tvarohovy krem a dobre rozmiesame. Krem rozdelime na 3 casti. Prvu cast ochutime stavou z ciernych ribezli, osladime a rozdelime do poharov. Do druhej casti pridame citronovu stavu, osladime a prilejeme do poharov. Tretiu cast kremu zmiesame s cokoladou, struhanymi orieskami a nalejeme ako tretiu vrstvu do poharov. Po vychladnuti ozdobime slahackou, ceresnami a cokoladovymi hoblinkami.

Žiadne komentáre: