250 g hladkej múky., 125 g masla., 40 g práškového cukru., 1 žĺtok., štipka soli.,
Plnka: 2 citróny., 2 vajcia., 750 g plnotučného tvarohu., 250 g kyslej smotany., 1 vanilínový cukor., 50 g škrobovej múčky
Preosiatu múku s maslom, cukrom, žĺtkom a so štipkou soli spolu zmiešame a podľa potreby pridáme 1 až 2 lyžice studenej vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a na hodinu odložíme do chladu. Citróny vyčistíme vo vode kefou, usušíme, ostrúhame z nich kôru a potom vytlačíme šťavu. Rúru vyhrejeme na 180°C. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu koláčovú formu aj po obvode.
Plnka: Z vajec oddelíme žĺtky a bielky. Tvaroh premiešame s citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme kyslú smotanu a mixérom vymiešame jemný krém. Vmiešame žĺtky, práškový a vanilínový cukor. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a rozložíme ho na tvarohový krém. Prisypeme škrobovú múčku a opatrne premiešame. Tvarohovú masu nanesieme na cesto a povrch urovnáme. Koláč pečieme 45 - 55 minút pri teplote 175°C. Po upečení rozkrájame a môžeme ozdobiť plátkom citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára