160 g hrubej muky, 60 g masla, 40 g praskoveho cukru, vajcovy zltok, na hrot noza kypriaceho prasku
Plnka: 300 g tvarohu, zltok, 30 g cukru, citronova kora, 50 g marhuloveho lekvaru, 2 bielky, 3 lyzice praskoveho cukru
Z muky, masla, praskoveho cukru, zltka a kypriaceho prasku vypracujeme na doske cesto. Vyvalkame dookruhla na velkost dna tortovej formy. Vlozime do vymastenej a pomucenej formy a pecieme 10-15 minut.
Plnka: Tvaroh zomelieme na masovom mlynceku, pridame k nemu zltok, praskovy cukor a postruhanu citronovu koru a dobre premiesame. Na upecene cesto po vychladnuti natrieme hrubsiu vrstvu marhuloveho lekvaru, na lekvar zase vrstvu vypracovaneho tvarohu, z bielka uslahame sneh, pridame praskovy cukor a opat natrieme na tortu. Zapecieme celkom kratko v horucej rure. Vyberieme a krajame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára