21. 3. 2017

Mandľová torta

4 zltky, 8 celych vajec, 120 g olupanych mandli, 200 g cukru, citronova kora, 180 g hrubej muky, 20 g masla
Plnka: 150 g masla, 200 g cukru, citronova stava, 30 g kukuricnej mucky, zltok, 1/4 l mlieka, 100 g mandli
V kotliku nad parou slahame cele vajcia a zltky s cukrom, kym sa masa mierne nezohreje. Odstavime a slahame, kym nevychladne. Zamiesame do nej krupicovu muku s uvarenymi, olupanymi aj pomletymi mandlami, pritom stale miesame. Nakoniec pridame postruhanu citronovu koru a rozpustene maslo. Vlejeme do tortovej formy vymastenej maslom a pecieme v mierne teplej rure.
Plnka: V troske studeneho mlieka rozhabarkujeme kukuricnu muku a zltok. za staleho miesania vlejeme do vriaceho mlieka. Odstavime a nechame vychladnut. Po malych castiach pridame maslo s cukrom, az sa utvori pena. Krem rozdelime na 3 casti. Dve casti natrieme na rozkrajane diely a jednou castou potrieme povrch torty. Ozdobime mandlami.

Žiadne komentáre: