5. 3. 2017

Syrový nákyp so šunkou

20 g nastruhaneho parmezanu, 50 g masla, 1 mala cibula nasekana nadrobno, 50 g hladkej muky, 300 ml mlieka, 4 vajcia, 200 g sunky nasekanej nadrobno, 100 g nastruhaneho cedaru, mlete cierne korenie
Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Plytsiu zapekaciu formu dobre vymastime maslom a vysypeme parmezanom. V kastrole rozpustime maslo a cibulu na nom podusime do makka. Pridame muku a rychle ju opecieme. Postupne pridavame mlieko a za staleho miesania uvedieme do varu. Varime, pokial zmes nezhustne. Potom odstavime a nehame omacku vychladnut. Do omaky postupne zapracujeme zltky, potom pridame nasekanu sunku, tri stvrtiny nastruhaneho cedaru a trocha korenia. Z bielkov uslahame snej a zlahka ho vmiesame do omacky. Vzniknutu zmes dame do pripravenej formy a posypeme zvysnym cedarom. V rure zapekame 25 minut, az nakyp mierne stuhne.

Žiadne komentáre: