2 šálok hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva ,1/2 lyžičky soli
Náplň: 2 šálok mletého vareného mäsa, soľ, korenie, žĺtok, petržlen, malá cibuľa
Múku zmiešame s práškom, pridáme maslo, vodu, soľ a rýchle spojíme. Z polovice cesta vyvaľkáme plát, o niečo väčší ako je dno tortovej formy, vložíme ho dovnútra, okraje pritlačíme k stranám. Naplníme a druhým menším plátom prikryjeme. V hornom pláte môžeme vypichnúť formičkou otvory, aby pri pečení mohla unikať para. Povrch potrieme vajcom. Pečieme pri stredne silnom ohni. Podávame teplé. Náplň: Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté varené a dusené mäso, osolíme, okoreníme a vymiešame dohladka. Po odstavení z platni primiešame žĺtok a petržlen.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára