12. 3. 2017

Rebarborovo - malinové parfé

600 g rebarbory, 375 ml malinového sirupu, 300 g malín, 6 čerstvých žĺtkov, 50 g práškového cukru, 2 PL malinovice, 500 g sladkej smotany, 1 PL posekaných pistácií
Rebarboru očistíme, olúpeme, pokrájame na tenké plátky. 100 g rebarbory povaríme minútu v horúcom sirupe. Vyberieme a odložíme nabok. Do sirupu pridáme 200 g malín, privedieme do varu, prikryté zľahka varíme 3 minúty, zmixujeme a pretrieme cez sito. Odmeriame polovicu pyré a zvyšok odložíme nabok. Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme na hustý krém. Za stáleho miešania pridáme horúce pyré a v hrnci pri strednej teplote metličkou šľaháme takmer do varu. (Pozor, masa nesmie vrieť!) Krém prelejeme do misy, vmiešame malinovicu a v studenom vodnom kúpeli miešame do vychladnutia. 400 g sladkej smotany natuho vyšľaháme a zľahka vmiešame do zmrzlinovej masy. Formu vyložíme priesvitnou fóliou. Dáme do nej 6 PL z odloženého pyré, naplníme zmrzlinovou masou a uhladíme. Necháme cez noc zmraziť. Zvyšnú smotanu natuho vyšľaháme. Parfé preklopíme, nakrájame na hrubšie rezy, ozdobíme šľahačkou, pistáciami, zvyšným pyré, rebarborou a malinami.

Žiadne komentáre: