11. 3. 2017

Pizza rožky

60 dkg hladkej múky, 300 ml mlieka, 5 dkg kvasníc, 1 KL kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1/2 PL vedety, 1 KL oregána, kečup, korenie na pizzu, 30 dkg syru Eidam, 50 dkg šunkovej salámy, 30 dkg slaniny, 1 vajce
Do vlažného mlieka rozdrvíme kvasnice, pridáme cukor, premiešame a necháme 15 minút, aby vykysol kvások.Ten potom pridáme k múke spolu s oreganom, vegetou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme asi 20 minút kysnúť. 
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky.Trojuholníky stáčame od širšieho okraju k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. 
Po upečení môžeme rožky ešte potrieť prelisovaným cesnakom s olejom.

Žiadne komentáre: