11. 3. 2017

Kolieska s Maggi Veggou

Cesto: 200 ml mlieka, 450 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička práškového cukru ,2 lyžičky soli 
Plnka: 1 lyžička mletej červenej papriky ,250 g masla ,200 g tvrdého syra ,250 g tuku (Hera) ,2 lyžice MAGGI Veggi
Z prísad na cesto vypracujeme jemnú hmotu, ktorú rozdelíme na 6 rovnakých častí. Necháme odležať 1 hodinu v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku: Maslo, najemno postrúhaný syr, papriku, MAGGI Veggu spolu vymiešame. Každú časť cesta natenko rozvaľkáme, potrieme časťou plnky a stočíme do rolády. Takto pripravené "rolády" necháme odležať v chladničke 24 hodín. V deň pečenia ich pokrájame na pol centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na čistý plech a upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C do zlatova. Sú výborné k vínku.

Žiadne komentáre: