21. 3. 2017

Palacinky s mangom a hydinovým mäsom

4 porcie: 3 vajcia, 150 g muky, 300 ml mlieka, sol, 1 CL sezamoveho oleja, mango, 4 platky kuracich prs, cierne korenie, 150 g gorgonzoly, 30 g masla, 1 PL sezamovych semienok, stavu z pomaranca, 8 PL ostrej azijskej omacky, 8 salatovych listov
Z vajec, muky, mlieka, stipky soli a sezamoveho oleja vypracujeme hladke cesto a odlozime ho na chladne miesto na hodinu. Z manga vyrezeme kostku, duzinu osupeme a pokrajame na pruzky. Kuracie maso umyjeme, osusime a nakrajame na rezanceky. Posolime, okorenime. Rozdrvime syr. V20 g horuceho masla usmazime 8 tenkych palaciniek, pred obratenim kazdu posypeme troskou sezamovych semienok. Odlozime na teple miesto. Zvysok tuku rozpalime a hydinove maso v mom 5 minut podusime. Pridame mango, pomarancovu stavu a nechame zovriet. Palacinky vylozime salatovymi listami a naplnime hydinovo mangovou zmesou a syrom. Napokon ich zavinieme.

Žiadne komentáre: