21. 3. 2017

Jahňacie kari s papájou

4 porcie: 750 g jahnacieho stehna, 1/4 l cerveneho vina, 2 PL pasty kari, strucik cesnaku, cibula, 2 Pl muky, 4 PL oleja, sol, cierne korenie, 1/2 l vyvaru, 500 g dopredu uvarenych zemiakov, 2 zrele hrusky, papaja, 150 g smotanoveho jogurtu, 2 CL posekanych matovych listkov
Jahnacier maso umyjeme, osusime a nakrajame na vacsie kocky. Kari pastu zmiesame s rozdrvenym cesnakom a vinom a natrieme na maso. Odkryte nechame marinovat hodinu. Cibulu osupeme a nahrubo nakrajame. Maso nechame odkvapkat a marinadu odlozime. Maso poprasime mukou a v horucom oleji opekame 10 minut. Osolime, okorenime, pridame cibulu a kratko podusime. Prilejeme vyvar  a marinadu a prikryte dusime 45 minut. Zemiaky osupeme a nahrubo nakrajame. Pridame k masu a dusime este 15 minut. Hrusky umyjeme, osupeme, rozkrajame na osminky, odstranime jadierka. Papaju rozpolime, odstranime jadra, osupeme, nakrajame na kocky. Oboje pridame k masu, opatrne premiesame a nechame este 5 minut dojst. Dochutime solou a korenim. Jogurt, matove listky, sol a korenie zmiesame a dochutime. Jahnacie kari podla vkusu ozdobime listockami koriandra.

Žiadne komentáre: