21. 3. 2017

Ovocná torta nepečená

20 g zelatiny, 4 dl mlieka, piskoty, 80 g masla, 250 g tvarohu, vanilinovy cukor, 120 g praskoveho cukru, ribezlovy a jahodovy kompot, 10 g kakaa, 2 dl slahackovej smotany, stuzovac
Zelatinu nechame napucat v 2 dl studeneho mlieka. Tortovu formu vylozime alobalom, zvlast dno a zvlast boky. Na dno poukladame piskoty. Navlhcime ich stavou z oboch kompotov. Napucanu zelatinu rozpustime vo zvysku zohriateho mlieka a vychladime. V mixeri vymiesame maslo, tvaroh, vanilinovy a praskovy cukor a rozpustenu zelatinu. Dve tretiny tejto zmesi dame na piskotu. Na krem ulozime scedene ovocie a lyzickou ho mierne do kremu vtlacime. Do zvysku kremu vmiesame kakao a navrstvime ho na ovocie. Povrch zarovname a dame do chladnicky na 2 hodiny. Pred podavanim tortovu formu otvorime a odstranime alobal. Jednotlive porcie potom ozdobime slahackou, ktoru vyslahame so stuzovacom.

Žiadne komentáre: