21. 3. 2017

Malinové tiramisu

24 biskvitov, 400 g malin, 250 g syra mascarpone, 3 vajcia, 100 g a jednu KL cukru, 2 PL malinovej palenky
Polovicu malin roztlacime vidlickou, pridame 1 PL malinovice. Vajecne zltky vyslahame so 100 g cukru do svetlej peny. Potom do peny pridame mascarpone a roztlacene maliny. Bielky vyslahame so stipkou soli do pevneho snehu a po lyziciach opatrne zamiesame do zmesi. V hlbokom tanieri zmiesame 100 ml vody s KL cukru a zvyskom malinovice. V tom jeden po druhom vymacame biksvity. 12 z nich rozlozime na dno misy. Na ne vylejeme polovicu malinoveho tiramisu, na to rozlozime druhych 12 biskvitov a zalejeme zvyskom tiramisu. Ozdobime zvysnymi malinami.

Žiadne komentáre: