Cesto: 125 g polohrubej muky, 1/2 CL kypriaceho prasku, zltok, 75 g masla, 25 g praskoveho cukru, vanilkovy cukor, olej na vyprazanie
Makova plnka: 30 g hrozienok, 2 PL rumu, 120 g zomleteho maku, 60 g praskoveho cukru, 1 CL mletej skorice, 2 CL citronovej stavy, 50 ml mlieka, 30 g masla
Tvarohova plnka: 250 g makkeho tvarohu, 60 g praskoveho cukru, 2 vajcia, 50 g kyslej smotany, 2 PL hrubej muky, zltok
Na dosku preosejeme muku, premiesame s kypriacim praskom, pridame zltok, postruhane maslo, praskovy a vanilkovy cukor a vypracujeme hladke cesto. Na pomucenej doske ho rozvalkame na kruh, vlozime do tortovej formy a kraje vytlacime do vysky 3 cm. Potrieme makovou plnkou, potom tvarohovou a v rure vyhriatej na 180 stupnov pecieme 70 minut. Po 30 minutach kolac potrieme zltkom rozslahanym s 1 PL vody.
Makova plnka: Hrozienka umyjeme v horucej vode, nechame odkvapkat, polejeme rumom a 10 minut nechame postat. Do maku vmiesame cukor, skoricu, citronovu stavu, v mlieku rozpustene maslo a hrozienka.
Tvarohova plnka: Do tvarohu vmiesame cukor, zltky, smotanu a muku. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zlahka vmiesame do tvarohu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára