4. 3. 2017

Cibuľový koláč so slaninou

150 g múky, 20 g margarínu, 10 g droždia, 75 ml vlažného mlieka, soľ, 500 g cibule, 100 g prerastenej údenej slaniny, 10 g masla, 2 lyžičky rasce, vajce, žĺtok, 150 g smotany na šľahanie
Do misy dáme soľ, margarín a prilejeme droždie, ktoré sme rozmiešali v mlieku. Cesto vymiesime tak, aby sa nelepilo na okraj misy a necháme 30-40 minút kysnúť. Slaninu nakrájame na kocky a na chrumkavo opečieme na masle. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a opražíme do sklovita. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Potom do cibule pridáme vajce, žĺtok a smotanu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme do formy. Necháme ho ešte 10 minút kysnúť a na vrch natrieme cibuľovú plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút. Ešte horúci rozkrájame a podávame.

Žiadne komentáre: